|
|
|
|
פסטה קונכיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות אורגנו ושום
/ אלומה בליליוס
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילת פסטה קונקיליה (סה"כ 250 גרם) |
לרוטב העגבניות: |
800 גרם עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות (יש בצנצנות) |
3 כפות שמן זית |
4 שיני שום, פרוסות |
2 גבעולים אורגנו טרי, קצוץ דק |
5 גבעולים של בזיליקום טרי |
1/2 כפית מלח |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק |
1 כף סילאן |
לתערובת הגבינות: |
גביע (250 גרם) קוטג' 5% שומן |
150 גרם גבינה בולגרית / צפתית |
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה |
100 גרם גבינה צהובה מגורדת |
1 ביצה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן אך רק עד לכמחצית מהזמן, כלומר שלא תהיה רכה אך בטח לא קשה. הפסטה תמשיך להתבשל ממיצי רוטב העגבניות ותערובת הגבינות.
- מסננים את הפסטה ממים למעט כף אחת ממי הבישול שתסייע לפסטה לא להידבק.
- בתבנית שטוחה (פיירקס) מניחים את העגבניות, שמן הזית, השום, התבלינים, האורגנו, הסילאן, הבזיליקום ומערבבים היטב.
- מכניסים את תערובת העגבניות לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ-15 דקות עד שהרוטב מבעבע ומעט מסמיך. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
- מערבבים בקערה את תערובת הגבינות וממלאים בתוך כל קונכייה ככפית מהתערובת. תערובת הגבינה עלולה לנזול מעט, אין בעיה עם זה.
- מניחים את הקונכיות בתוך רוטב העגבניות.
- מחזירים את התבנית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-25 דקות. אם אתם אוהבים את שפת הקונכייה פריכה, אופים את הפסטה כמה דקות נוספות עד שהיא משחימה מעט.
| חזרה | | |