|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלסלות קדאיף ממולאות יוגורט
/ רוני לביא
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (30 יח')
|
לקדאיף: |
200 גרם שערות קדאיף קפואות |
2 כפות אבקת סוכר |
50 גרם חמאה מומסת |
לקרם: |
300 גרם יוגורט (לפני הגרת נוזלים) |
1/2 כוס אבקת סוכר |
3/4 כוס שמנת מתוקה |
לקישוט: |
דבש |
פיסטוק קלוי קצוץ |
אופן ההכנה |
- מניחים בקערה את שערות הקדאיף ומכסים במטלית לחה על מנת שלא יתייבשו, ממתינים עד להפשרה מלאה (בערך כשעה).
- ממלאים חיתול בד ביוגורט ומניחים על מסננת מעל הכיור/קערה על מנת שיגיר נוזלים למשך כשעתיים.
- לאחר ששערות הקדאיף הפשירו לחלוטין, מערבבים בעדינות בעזרת הידיים את הקדאיף עם אבקת הסוכר והחמאה המומסת עד לציפוי אחיד של כל השערות.
- בתבנית שקעים בגודל מיני מאפינס או מאפינס (תלוי בגודל המנה המבוקשת ובמה שיש בבית) מניחים חופן משערות הקדאיף ומסדרים אותן כך שתוצר מעין סלסלה, שקע באמצע ודפנות גבוהות.
- אופים את סלסלות הקדאיף בתוך תבנית השקעים כ-15-20 דקות בטמפ' של 160 מעלות. בתום האפייה מתקבלות סלסלות זהובות, יציבות וקשות למגע. מצננים לחלוטין.
- הקרם: לאחר המנוחה והגרת הנוזלים של היוגורט, מעבירים את היוגורט מחיתול הבד לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה ביציבות בינונית ולא ביציבות מלאה, זאת משום שאנחנו מתכונים להמשיך לעבד את הקצפת בזמן הערבוב עם היוגורט ולא נרצה שהיא תשבר.
- מקפלים בעדינות את הקצפת הרכה לתוך תערובת היוגורט ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- הרכבת המנה: מעבירים את תערובת היוגורט לשק זילוף ומזלפים תלולית יוגורט בתוך כל סלסלת קדאיף.
- קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל היוגורט. בעזרת כפית מזלפים מעט דבש מעל הפיסטוקים ומגישים.
- ניתן לשמור את סלסלות הקדאיף אפויות ולמלא אותן כמה שעות לפני ההגשה. הסלסלות הממולאות נשמרות היטב בקירור יום אחד.
| חזרה | | |