שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלסלות קדאיף ממולאות יוגורט / רוני לביא


חומרים (30 יח')
לקדאיף:
200 גרם שערות קדאיף קפואות
2 כפות אבקת סוכר
50 גרם חמאה מומסת
לקרם:
300 גרם יוגורט (לפני הגרת נוזלים)
1/2 כוס אבקת סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
דבש
פיסטוק קלוי קצוץ
אופן ההכנה
  1. מניחים בקערה את שערות הקדאיף ומכסים במטלית לחה על מנת שלא יתייבשו, ממתינים עד להפשרה מלאה (בערך כשעה).
  2. ממלאים חיתול בד ביוגורט ומניחים על מסננת מעל הכיור/קערה על מנת שיגיר נוזלים למשך כשעתיים.
  3. לאחר ששערות הקדאיף הפשירו לחלוטין, מערבבים בעדינות בעזרת הידיים את הקדאיף עם אבקת הסוכר והחמאה המומסת עד לציפוי אחיד של כל השערות.
  4. בתבנית שקעים בגודל מיני מאפינס או מאפינס (תלוי בגודל המנה המבוקשת ובמה שיש בבית) מניחים חופן משערות הקדאיף ומסדרים אותן כך שתוצר מעין סלסלה, שקע באמצע ודפנות גבוהות.
  5. אופים את סלסלות הקדאיף בתוך תבנית השקעים כ-15-20 דקות בטמפ' של 160 מעלות. בתום האפייה מתקבלות סלסלות זהובות, יציבות וקשות למגע. מצננים לחלוטין.
  6. הקרם: לאחר המנוחה והגרת הנוזלים של היוגורט, מעבירים את היוגורט מחיתול הבד לקערה ומערבבים עם אבקת הסוכר.
  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה ביציבות בינונית ולא ביציבות מלאה, זאת משום שאנחנו מתכונים להמשיך לעבד את הקצפת בזמן הערבוב עם היוגורט ולא נרצה שהיא תשבר.
  8. מקפלים בעדינות את הקצפת הרכה לתוך תערובת היוגורט ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  9. הרכבת המנה: מעבירים את תערובת היוגורט לשק זילוף ומזלפים תלולית יוגורט בתוך כל סלסלת קדאיף.
  10. קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל היוגורט. בעזרת כפית מזלפים מעט דבש מעל הפיסטוקים ומגישים.
  11. ניתן לשמור את סלסלות הקדאיף אפויות ולמלא אותן כמה שעות לפני ההגשה. הסלסלות הממולאות נשמרות היטב בקירור יום אחד.

 

 

 

 

חזרה