|
|
|
|
סלט ירוק עם קרוטונים של גבינת סנט מור חמה
/ מיכל וקסמן
|
חומרים (1 מנות)
|
לקרוטוני הגבינה: |
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ משומן ואפוי בתנור |
5 עיגולי סנט מור חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך |
לסלט: |
תערובת עלים של חסה ערבית או רומית (רק העלים הבהירים והפריכים שבמרכז), רוקט, גרגיר או מה שאוהבים |
לויניגרט: |
2 כפות חומץ יין לבן |
1/2 כפית חרדל דיז'ון |
קורט נדיב של מלח |
1/2 כפית סוכר |
4 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- קרוטוני הגבינה: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מסדרים את הקרוסטיני בתבנית. מניחים על כל קרוסטיני פרוסת גבינה. שמים את התבנית במרכז התנור וצולים כ-10 דקות או עד שהגבינה רכה ומתחילה להשחים.
- הסלט: חותכים את החסות והירוקים ומניחים בקערה גדולה.
- הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
- הרכבת המנה: יוצקים את הרוטב על העלים לסלט ממש לפני ההגשה, על מנת שלא יבלו, מערבבים היטב.
- מוציאים את קרוטוני הגבינה החמים מהתנור ומניחים אותם בשולי קערת הסלט, בין העלים. מגישים חם.
| חזרה | | |