שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק עם קרוטונים של גבינת סנט מור חמה / מיכל וקסמן


חומרים (1 מנות)
לקרוטוני הגבינה:
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ משומן ואפוי בתנור
5 עיגולי סנט מור חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך
לסלט:
תערובת עלים של חסה ערבית או רומית (רק העלים הבהירים והפריכים שבמרכז), רוקט, גרגיר או מה שאוהבים
לויניגרט:
2 כפות חומץ יין לבן
1/2 כפית חרדל דיז'ון
קורט נדיב של מלח
1/2 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. קרוטוני הגבינה: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות). מסדרים את הקרוסטיני בתבנית. מניחים על כל קרוסטיני פרוסת גבינה. שמים את התבנית במרכז התנור וצולים כ-10 דקות או עד שהגבינה רכה ומתחילה להשחים.
  2. הסלט: חותכים את החסות והירוקים ומניחים בקערה גדולה.
  3. הרוטב: מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב.
  4. הרכבת המנה: יוצקים את הרוטב על העלים לסלט ממש לפני ההגשה, על מנת שלא יבלו, מערבבים היטב.
  5. מוציאים את קרוטוני הגבינה החמים מהתנור ומניחים אותם בשולי קערת הסלט, בין העלים. מגישים חם.

 

חזרה