שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מנגולד ממולא בורגול ואגוזים בציר ירקות / גיא בן אשר, "גאיה - בית של אוכל"

מנה צמחונית נפלאה.


חומרים (6 מנות)
30 עלי מנגולד, נקיים מגבעול
30 גבעולי עלי מנגולד, קצוצים
למלית:
כוס בורגול
30 גבעולי המנגולד הקצוצים
כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום ונענע טריים, קצוצים
מלח, פלפל
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס שזיפים
2 בצלים קצוצים
1/2 כפית הל טחון
לבישול:
מים/ציר ירקות לכיסוי העלים הממולאים
לקרם פרש:
1 גביע שמנת חמוצה
50 מ"ל שמנת לבישול 38%
חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. המלית: מטגנים את הבצל ואת גבעולי המנגולד הקצוצים במעט שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבורגול ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים כוס מים/ציר ירקות ומערבבים עד שכל המים מתאדים לגמרי. מוסיפים כוס נוספת של מים/ציר ירקות עד אידוי, עד שהבורגול מוכן למחצה. מוסיפים את האגוזים, השזיפים, ההל ועשבי התיבול, ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  3. עלי המגולד: מרתיחים סיר עם מים, מכניסים את עלי המנגולד וחולטים (מקסימום דקה). מסננים ומקררים לפני הנחת המילוי.
  4. הרכבת המנה: מגלגלים את המלית בעלה המנגולד, מניחים את הממולאים בסיר, עדיף בשכבה אחת, מכסים את הממולאים במים/ציר ירקות ומכסים את הסיר. מבשלים במשך כחצי שעה על אש קטנה עד רתיחה.
  5. קרם פרש: מערבבים יחד את השמנת החמוצה, שמנת לבישול ואת העירית עד למסה אחידה.
  6. הגשת המנה: בקערה עמוקה מניחים את המנגולד הממולא ומזלפים מעל כף קרם פרש (ניתן להחליף ביוגורט).

 

חזרה