|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מנגולד ממולא בורגול ואגוזים בציר ירקות
/ גיא בן אשר, "גאיה - בית של אוכל"
מנה צמחונית נפלאה.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
30 עלי מנגולד, נקיים מגבעול |
30 גבעולי עלי מנגולד, קצוצים |
למלית: |
כוס בורגול |
30 גבעולי המנגולד הקצוצים |
כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום ונענע טריים, קצוצים |
מלח, פלפל |
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים |
1/2 כוס שזיפים |
2 בצלים קצוצים |
1/2 כפית הל טחון |
לבישול: |
מים/ציר ירקות לכיסוי העלים הממולאים |
לקרם פרש: |
1 גביע שמנת חמוצה |
50 מ"ל שמנת לבישול 38% |
חופן עירית קצוצה |
אופן ההכנה |
- המלית: מטגנים את הבצל ואת גבעולי המנגולד הקצוצים במעט שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבורגול ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים כוס מים/ציר ירקות ומערבבים עד שכל המים מתאדים לגמרי. מוסיפים כוס נוספת של מים/ציר ירקות עד אידוי, עד שהבורגול מוכן למחצה. מוסיפים את האגוזים, השזיפים, ההל ועשבי התיבול, ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
- עלי המגולד: מרתיחים סיר עם מים, מכניסים את עלי המנגולד וחולטים (מקסימום דקה). מסננים ומקררים לפני הנחת המילוי.
- הרכבת המנה: מגלגלים את המלית בעלה המנגולד, מניחים את הממולאים בסיר, עדיף בשכבה אחת, מכסים את הממולאים במים/ציר ירקות ומכסים את הסיר. מבשלים במשך כחצי שעה על אש קטנה עד רתיחה.
- קרם פרש: מערבבים יחד את השמנת החמוצה, שמנת לבישול ואת העירית עד למסה אחידה.
- הגשת המנה: בקערה עמוקה מניחים את המנגולד הממולא ומזלפים מעל כף קרם פרש (ניתן להחליף ביוגורט).
| חזרה | | |