שלח להדפסה  
נטול גלוטן

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת זוקיני, בצל סגול וגבינות בניחוח זעתר / תמי בן דוד

פשטידה מעולה, נטולת-גלוטן ועשירה בטעמים. שימו לב לכך שיש להשתמש בזעתר (תבלין) נטול גלוטן או לחליפין אפשר לתבל במעט מאוד זעתר או תימין טרי, קצוץ דק מאוד. במקום זוקיני (קישואים כהים) אפשר להשתמש בקישואים רגילים. במקום בצל סגול אפשר להשתמש בבצל רגיל. כדאי להכין את כל הירקות מראש לפני התחלת טיגון הבצל.


חומרים
5 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
5 זוקיני, שטופים היטב ופרוסים לעיגולים דקים
1 שורש סלרי, קלוף, שטוף ומגורר/קצוץ דק
100 גרם גבינה צהובה איכותית (מכל סוג), מגוררת
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 3-5%, חתוכה גס
250 גרם לבּנה עיזים 5% או גבינה לבנה 5%
4 ביצים L
1 כף זעתר יבש (תבלין זעתר ללא גלוטן)
2 כפות קמח ללא גלוטן (להשיג בחנויות טבע)
כלים: פומפייה או מעבד מזון
אופן ההכנה

(לתבנית פיירקס בגודל 25X22 לערך):

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בכף שמן זית.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב על אש גבוהה.
  3. מוסיפים בצלים סגולים פרוסים ומטגנים עד להזהבה בינונית.
  4. מוסיפים פרוסות קישואים ו-2 כפות שמן זית ומטגנים עד להזהבה בינונית.
  5. מוסיפים שורש סלרי קצוץ/מגורר, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 3 דקות עד להתרככות מספקת.
  6. מעבירים את כל הירקות למסננת מעל צלחת, להגרת נוזלים.
  7. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרף ידני (או מעבדים במעבד מזון): גבינה צהובה מגוררת, גבינה בולגרית, לבּנה עיזים, ביצים וזעתר, עד לקבלת עיסה חלקה. אם רוצים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, אך בעקרון אין צורך במלח משום שהגבינות מספיק מלוחות ואין צורך בפלפל משום שעושר טעמי הירקות והזעתר מספיק בהחלט.
  8. מערבבים את הירקות עם הבלילה.
  9. מוסיפים קמח ללא גלוטן ומערבבים.
  10. יוצקים לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור החם. אופים כחצי שעה או עד להתייצבות טובה והשחמה נאה. מוציאים, מצננים כעשר דקות ומגישים.

 

חזרה