שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שזיפים / יגאל אפרתי

עוגה טעימה ללא סוכר וללא קמח לבן.


חומרים
4-5 שזיפים בינוניים, טריים, חצויים ללא גלעין
3 ביצים אורגניות
200 גרם סילאן
150 גרם חמאה נוזלית
125 גרם קמח מלא מקומי
אופן ההכנה

  1.  מקציפים את הביצים עם הסילאן כ-15 דקות. מוסיפים את החמאה הנוזלית (לא חמה) תוך כדי ערבוב עד להטמעה מלאה. מערבבים פנימה את הקמח המלא.
  2. משמנים תבנית עם חמאה וקמח מלא, יוצקים את המסה ומפזרים שזיפים טריים חצויים ללא גלעין.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כחצי שעה.

חזרה