עוגת שזיפים
/ יגאל אפרתי
עוגה טעימה ללא סוכר וללא קמח לבן.
|
חומרים
|
4-5 שזיפים בינוניים, טריים, חצויים ללא גלעין |
3 ביצים אורגניות |
200 גרם סילאן |
150 גרם חמאה נוזלית |
125 גרם קמח מלא מקומי |
אופן ההכנה |
- מקציפים את הביצים עם הסילאן כ-15 דקות. מוסיפים את החמאה הנוזלית (לא חמה) תוך כדי ערבוב עד להטמעה מלאה. מערבבים פנימה את הקמח המלא.
- משמנים תבנית עם חמאה וקמח מלא, יוצקים את המסה ומפזרים שזיפים טריים חצויים ללא גלעין.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות כחצי שעה.
|
חזרה |