שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה לברק אפוי ביוגורט, נענע וטפנד / ניר צוק, קורדיליה


חומרים (6 מנות)
6 דגי לברק, מפולטים ונקיים מעצמות
כף טחינה גולמית
כוס יוגורט
צרור נענע
3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
חופן זיתי קלמטה מגולענים
ראש חסה ערבית, נקי ויבש
אופן ההכנה
  1. טפנד: שמים במעבד מזון את הזיתים יחד עם השום ותוך כדי טחינה מזלפים את שמן הזית עד לקבלת ממרח זיתים.
  2. יוגורט: מערבבים כף טחינה גולמית עם כוס יוגורט, מוסיפים נענע קצוצה ומניחים בצד.
  3. דגים: מסדרים את הדגים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן עם מעט שמן, ממליחים ומפלפלים, מושחים את הדגים בציפוי היוגורט שהכנו.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך כ-7 דק'.
  5. חותכים את החסה לרצועות דקיקות, מוסיפים מעט נענע קצוצה, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  6. הרכבת המנה: מניחים את החסה על הצלחת, עליה את הדגים שיצאו מהתנור ומעל ומסביב מזלפים מעט טפנד.

 

חזרה