|
|
|
|
פילה לברק אפוי ביוגורט, נענע וטפנד
/ ניר צוק, קורדיליה
|
חומרים (6 מנות)
|
6 דגי לברק, מפולטים ונקיים מעצמות |
כף טחינה גולמית |
כוס יוגורט |
צרור נענע |
3 שיני שום |
1/2 כוס שמן זית |
חופן זיתי קלמטה מגולענים |
ראש חסה ערבית, נקי ויבש |
אופן ההכנה |
- טפנד: שמים במעבד מזון את הזיתים יחד עם השום ותוך כדי טחינה מזלפים את שמן הזית עד לקבלת ממרח זיתים.
- יוגורט: מערבבים כף טחינה גולמית עם כוס יוגורט, מוסיפים נענע קצוצה ומניחים בצד.
- דגים: מסדרים את הדגים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן עם מעט שמן, ממליחים ומפלפלים, מושחים את הדגים בציפוי היוגורט שהכנו.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך כ-7 דק'.
- חותכים את החסה לרצועות דקיקות, מוסיפים מעט נענע קצוצה, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- הרכבת המנה: מניחים את החסה על הצלחת, עליה את הדגים שיצאו מהתנור ומעל ומסביב מזלפים מעט טפנד.
| חזרה | | |