שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כריך חציל וגבינת עיזים ללא לחם / אלומה בליליוס

מנה שכל ביס שלוקחים ממנה מורכב משילוב מופלא של טעמים שהופכים אותה למושלמת - יש בה את החריפות העדינה של האורוגולה, המתקתקות של הקשיו, הנעימות והנימוחות של החציל שנפגש עם גבינת העזים החמימה והעגבנייה הקרירה שמשאירה את החמיצות הנחוצה בסוף.

איך בוחרים את חציל מוצלח? לפי משקלו היחסי - אם החציל נראה בינוני אך מרגיש ביד מאוד כבד, סימן שיש בו מלא גרעינים והוא לא כל-כך אכיל. גבעול ירוק מעיד על סמיכות קטיפתו.


חומרים (4 מנות)
לכריך החציל:
1-2 חציל ארוך וקל (ללא גרעינים)
3-4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 גליל גבינת עזים
1 עגבנייה פרוסה
למחית אורוגולה:
300 גרם עלי אורוגולה/רוקט שטופים
100 גרם קשיו קלוי
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום
3/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ, מפזרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. שופכים לצלחת עמוקה את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים קלות ומברישים בשמן את פרוסות החצילים משני הצדדים. רצוי לא להשתמש בספריי שמן.
  3. אופים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך רבע שעה או עד שהחציל מזהיב ומתרכך אך נשאר יציב.
  4. כשהחציל מתקרר פורסים את גבינת העזים ומניחים 2-3 פרוסות גבינה על גבי פרוסת חציל אחת. מכסים בפרוסת חציל נוספת, כך עושים עם כל פרוסות החצילים.
  5. מחזירים את הכריכים לתנור החם לכ-3 דקות על מנת שהגבינה תתחמם מעט.
  6. מחית אורוגולה: מניחים את מרכיבי המחית, למעט שמן הזית, בבלנדר ומערבבים, מוסיפים את שמן הזית בהזלפה איטית תוך כדי ערבוב עד שנוצרת מחית יציבה. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  7. הרכבת המנה: על גבי צלחת מניחים כף שטוחה של מחית האורוגולה ועליה את כריך החציל, מפזרים מעט עגבניות שרי שנחתכו לרבעים ומעט קשיו/צנובר קלוי.

 

חזרה