שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי בשר עם במיה ועגבניות / מיכל וקסמן

תבשיל כדורי בשר עם במיה ועגבניות שאפשר להגיש עם קוסקוס, אורז, קינואה, בורגול או מה שאוהבים.


חומרים
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון טרי
3 פרוסות חלה, רק החלק הלבן, מושרה במים ואז סחוט
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח גס
קורט פלפל שחור טחון טרי
1 בצל בינוני
1 כפית שמן זית
שמן לטיגון (שמן תירס + שמן זית או מה שאוהבים)
לעגבניות:
6 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 בצל בינוני חתוך קטן
1 שן שום קטנה פרוסה דק
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח גס
1 כף רכז רימונים
10 עלי נענע קצוצים
2 כוסות מים
לבמיה:
500 גרם במיה שטופה, להסיר קצוות קשים
אופן ההכנה
  1. הקציצות: בבלנדר או במעבד מזון טוחנים ביצה, בצל, חלה סחוטה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מוסיפים את התערובת לבשר ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת רכה יחסית.
  2. יוצרים מהתערובת כ- 30-40 עיגולים קטנים (בגודל אגוז קטן בערך) ומניחים בצלחת בשכבה אחת.
  3. בסיר או מחבת שטוחה ורחבה (שיכולה להכיל את כדורי הבשר בשכבה אחת ויש לה מכסה) מחממים שמן ומטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים משני הצדדים. מוציאים אותם לצלחת ושופכים את השמן.
  4. העגבניות: מחממים שוב את הסיר או המחבת בהם טוגנו הקציצות. מוסיפים 3 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים אבל לא משחימים. מוסיפים את העגבניות והמלח. מטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים סוכר, רכז רימונים ומים. מביאים לרתיחה ומוסיפים נענע קצוצה. מערבבים.
  5. משלימים את השידוך: מחזירים את הקציצות לסיר, מנמיכים את האש לרתיחה מתונה ומבשלים מכוסה במשך שעה. מוסיפים במיה ומבשלים רבע שעה נוספת. מגישים חם.

 

חזרה