שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קינמון / מירי צל דונטי

עוגת קינמון נפלאה ופשוטה להכנה


חומרים
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
לעוגה:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר
2 ביצים בגודל בינוני
175 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. מרססים את התבנית (רצוי תבנית בווריה או בבקה) בתרסיס שמן.
  2. שופכים את הציפוי לתוך התבנית ומנערים כדי לכסות את דפנות והחריצים.
  3. בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתיה.
  4. מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המיקסר ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה, כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את הביצים אחת-אחת בהדרגה ומערבבים, מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח. מרגע הוספת הקמח יש להקפיד לא לערבב יותר מדי, רק עד קבלת בלילה אחידה.
  7. מכניסים את הבלילה לתבנית בזהירות כדי לא לקלקל את הציפוי.
  8. מיישרים את פני העוגה ומפזרים מעט מחומר הציפוי.
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160מעלות צלזיוס לכ-35-40 דקות.
חזרה