עוגת קינמון
/ מירי צל דונטי
עוגת קינמון נפלאה ופשוטה להכנה
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
לציפוי: |
1/2 כוס סוכר |
2 כפיות קינמון |
לעוגה: |
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
200 גרם סוכר |
2 ביצים בגודל בינוני |
175 גרם קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
1/2 כפית סודה לשתיה |
1 גביע שמנת חמוצה |
אופן ההכנה |
- מרססים את התבנית (רצוי תבנית בווריה או בבקה) בתרסיס שמן.
- שופכים את הציפוי לתוך התבנית ומנערים כדי לכסות את דפנות והחריצים.
- בקערה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתיה.
- מכניסים את החמאה והסוכר לקערת המיקסר ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה, כ-10 דקות.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת בהדרגה ומערבבים, מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח. מרגע הוספת הקמח יש להקפיד לא לערבב יותר מדי, רק עד קבלת בלילה אחידה.
- מכניסים את הבלילה לתבנית בזהירות כדי לא לקלקל את הציפוי.
- מיישרים את פני העוגה ומפזרים מעט מחומר הציפוי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160מעלות צלזיוס לכ-35-40 דקות.
|
חזרה |