|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מופלטה
/ דני שטרית
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ק"ג קמח |
4 כפות סוכר |
1 כפית מלח |
4 כוסות מים פושרים |
אופן ההכנה |
- שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
- יוצרים גומה בקמח ומוזגים אליה מעט מים. בוחשים קצת בעזרת הידיים. מוסיפים מעט מים, בוחשים וחוזר חלילה, עד שנוצר בצק אחיד.
- נותנים לבצק לנוח 20 דקות.
- טובלים את הידיים בשמן ויוצרים כדורי בצק בגודל קלמנטינה. מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת.
- בעזרת הידיים "פותחים" כל כדור בצק לעלה עגול ודק. מניחים במחבת חמה ומטגנים עד להזהבה קלה.
- הופכים את המופלטה כשהיא מוכנה. את עלה הבצק השני מניחים על המופלטה הראשונה, כשהיא עוד במחבת. הופכים ומטגנים. ממשיכים כך עד שמתקבלת ערימה של עד 15 מופלטות.
- מגישים עם חמאה, דבש או שוקולד.
| חזרה | | |