שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מופלטה / דני שטרית


חומרים
1 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח.
  2. יוצרים גומה בקמח ומוזגים אליה מעט מים. בוחשים קצת בעזרת הידיים. מוסיפים מעט מים, בוחשים וחוזר חלילה, עד שנוצר בצק אחיד.
  3. נותנים לבצק לנוח 20 דקות.
  4. טובלים את הידיים בשמן ויוצרים כדורי בצק בגודל קלמנטינה. מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת.
  5. בעזרת הידיים "פותחים" כל כדור בצק לעלה עגול ודק. מניחים במחבת חמה ומטגנים עד להזהבה קלה.
  6. הופכים את המופלטה כשהיא מוכנה. את עלה הבצק השני מניחים על המופלטה הראשונה, כשהיא עוד במחבת. הופכים ומטגנים. ממשיכים כך עד שמתקבלת ערימה של עד 15 מופלטות.
  7. מגישים עם חמאה, דבש או שוקולד.
חזרה