שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת תפודים, תרד וריקוטה / נירה רוסו וישראל אהרוני


חומרים
1 ק״ג תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
מעט מיץ לימון
500 גרם תרד טרי
30 גרם חמאה
בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
2 ביצים
150 גרם גבינת ריקוטה טרייה
1 מכלים שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. פורסים את תפוחי האדמה, לרוחבם, לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר, ומבשלים בסיר עם מי מלח ומעט מיץ לימון כ-10 דקות, עד שהם עשויים למחצה. מסננים.
  2. חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך דקה. מסננים וסוחטים היטב. קוצצים את התרד החלוט קיצוץ גס.
  3. מאדים בחמאה את הבצל והשום כ־3 דקות, מוסיפים את התרד ומאדים עוד דקה.
  4. מסדרים בכלי חסין חום מחצית מכמות תפוחי האדמה בשכבה אחידה ומניחים מעליהם את תערובת התרד. על התרד מפזרים 100 גרם מגבינת הפרמזן ועליה, בשכבה אחידה, את המחצית השנייה של תפוחי האדמה.
  5. מערבבים וטורפים יחד את הביצים, הריקוטה, השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. יוצקים אל התבנית עם תפוחי האדמה והתרד כך שהתערובת תהיה מכוסה לגמרי.
  6. מכסים בנייר כסף, דוקרים בכמה מקומות ואופים ב-160 מעלות כשעה.
  7. מפזרים למעלה את יתר גבינת הפרמזן ומכניסים אל מתחת לגריל הביתי לעוד כ-3 דקות.
חזרה