שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד מדוייקת / דניה ויינר

עוגת שוקולד לא מתוקה מדי, לא כבדה מדי ולא קשה להכנה


חומרים
200 גרם שוקולד מריר (60/72 אחוזים מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה
6 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר
1.25 כוסות שקדים טחונים
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים היטב.
  3. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מאחדים בין התערובות ומוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מניחים להתקרר.
  6. אפשר לצפות בגנאש שוקולד (100מ"ל שמנת + 100 גרם שוקולד) או פשוט להגיש עם קצפת לא ממותקת.

 

חזרה