עוגת שוקולד מדוייקת
/ דניה ויינר
עוגת שוקולד לא מתוקה מדי, לא כבדה מדי ולא קשה להכנה
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
200 גרם שוקולד מריר (60/72 אחוזים מוצקי קקאו) |
200 גרם חמאה |
6 ביצים גודל L |
3/4 כוס סוכר |
1.25 כוסות שקדים טחונים |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
- ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים היטב.
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מאחדים בין התערובות ומוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מניחים להתקרר.
- אפשר לצפות בגנאש שוקולד (100מ"ל שמנת + 100 גרם שוקולד) או פשוט להגיש עם קצפת לא ממותקת.
|
חזרה |