שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גספאצ'ו אפרסק לבן / ניר צוק

אין כמו מרק קר להפגת החום של הקיץ.


חומרים
1 ק"ג עגבניות תמר בשלות
3 אפרסקים
4 שיני שום
1 צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
2 לימונים
מלח ופלפל לבן
להגשה:
3 חצילים בלאדי
גבינת שמנת
אופן ההכנה
  1. קולפים את האפרסקים בעדינות. חותכים גס את האפרסקים והעגבניות.
  2. במעבד מזון מניחים את העגבניות, האפרסקים, השום והכוסברה, וטוחנים היטב.
  3. מזלפים באיטיות חצי מכמות השמן תוך כדי עיבוד ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מסננים במסננת כדקה תוך כדי לחיצות בעזרת מצקת.
  5. קולים את החצילים על האש וקולפים אותם.
  6. מוזגים גספאצ'ו לכלי ובתוכו מניחים חצי חציל.
  7. מתבלים את החציל בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים עליו כף של גבינת שמנת ומעט זעתר טרי.
חזרה