גספאצ'ו אפרסק לבן
/ ניר צוק
אין כמו מרק קר להפגת החום של הקיץ.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ק"ג עגבניות תמר בשלות |
3 אפרסקים |
4 שיני שום |
1 צרור כוסברה |
1 פלפל ירוק חריף |
2 לימונים |
מלח ופלפל לבן |
להגשה: |
3 חצילים בלאדי |
גבינת שמנת |
אופן ההכנה |
- קולפים את האפרסקים בעדינות. חותכים גס את האפרסקים והעגבניות.
- במעבד מזון מניחים את העגבניות, האפרסקים, השום והכוסברה, וטוחנים היטב.
- מזלפים באיטיות חצי מכמות השמן תוך כדי עיבוד ומתבלים במלח ופלפל.
- מסננים במסננת כדקה תוך כדי לחיצות בעזרת מצקת.
- קולים את החצילים על האש וקולפים אותם.
- מוזגים גספאצ'ו לכלי ובתוכו מניחים חצי חציל.
- מתבלים את החציל בשמן זית, מלח ופלפל, מניחים עליו כף של גבינת שמנת ומעט זעתר טרי.
|
חזרה |