שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כפכפי שומשום / רחל קינן


חומרים (40 מנות)
3 כוסות שומשום לבן
3 ביצים גדולות
2 כוסות קמח
לסירופ:
2.5 כוסות סוכר
1.25 כוסות מים
1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1. שמים את כל החומרים בקערה, ומערבבים עד לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מניחים בצד למשך 20 דקות.
  2. מחלקים את כמות התערובת ל-3 חלקים, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.
  3. מרדדים הכי דק שאפשר, כל חלק בנפרד, לעלה רחב בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ריבועים קטנים, לוקחים קצה אחד עם קצה מקביל, ומדביקים בלחיצה. מניחים בצד על מגש למשך כשעתיים.
  4. מטגנים את הריבועים המקופלים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מניחים במסננת.
  5. טובלים את כפכפי השומשום בסירופ (ראו בהמשך), ומניחים על דפי ניילון חוצצים, כדי שלא יידבקו. מצננים ומגישים.
  6. הכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ זהוב ודביק מעט. הסירופ מוכן כאשר מכניסים כף ומוציאים, מקררים מעט, נוגעים באצבע - ונוצר חוט דק.
חזרה