|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
כפכפי שומשום
/ רחל קינן
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (40 מנות)
|
3 כוסות שומשום לבן |
3 ביצים גדולות |
2 כוסות קמח |
לסירופ: |
2.5 כוסות סוכר |
1.25 כוסות מים |
1 כף מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
- שמים את כל החומרים בקערה, ומערבבים עד לקבלת תערובת גמישה ואחידה. מניחים בצד למשך 20 דקות.
- מחלקים את כמות התערובת ל-3 חלקים, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד.
- מרדדים הכי דק שאפשר, כל חלק בנפרד, לעלה רחב בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ריבועים קטנים, לוקחים קצה אחד עם קצה מקביל, ומדביקים בלחיצה. מניחים בצד על מגש למשך כשעתיים.
- מטגנים את הריבועים המקופלים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. מניחים במסננת.
- טובלים את כפכפי השומשום בסירופ (ראו בהמשך), ומניחים על דפי ניילון חוצצים, כדי שלא יידבקו. מצננים ומגישים.
- הכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הלימון, וממשיכים לבשל עד לקבלת סירופ זהוב ודביק מעט. הסירופ מוכן כאשר מכניסים כף ומוציאים, מקררים מעט, נוגעים באצבע - ונוצר חוט דק.
| חזרה | | |