שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מָסָפָּאן / רחל קינן

עוגיות שקדים מתוקות למימונה


חומרים (100 מנות)
לתחתיות הבצק:
כ-5 כוסות קמח
8 חלמונים
3 כפות סוכר
1/4 כף מלח
1 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
למילוי:
5 כוסות שקדים טחונים
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית שטוחה של אבקת אפייה
להגשה:
כלים: תבניות מעוטרות קטנות (מנירוסטה, מניקל או מנחושת) - מומלץ להשתמש בתבניות העשויות מניקל
100 גרם סוכריות עוגה צבעוניות
אופן ההכנה
  1. המילוי: שורים את השקדים במים רותחים למשך שעה, מסירים את הקליפה בלחיצה קלה ומייבשים היטב על ידי פיזורם על מגבת או סדין למשך כיומיים.
  2. טוחנים את השקדים פעמיים: בטחינה הראשונה טוחנים את השקדים לבד, ובשנייה מערבבים את השקדים עם הסוכר (על כל 2.5 כוסות שקדים טחונים מוסיפים 1 כוס סוכר) וטוחנים יחד. מניחים בצד.
  3. התחתיות: שמים בקערה את הסוכר, המלח, השמן, המים והחלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח (בהדרגה, ייתכן שלא נשתמש בכל הכמות), ולשׁים היטב, עד שמתקבל בצק במרקם אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מחלקים ל-3-2 כדורים, ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  4. ממשיכים בהכנת המילוי: מקציפים את הביצים, מוסיפים לתוכן את תערובת השקדים, סוכר הווניל ואבקת האפייה, מערבבים (בידיים) ומניחים בצד.
  5. פונים שוב להכנת התחתיות: לוקחים כל כדור בצק, ומרדדים אותו לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה, ומרדדים כל עיגול קטן לעלה דק ורחב יותר. מרפדים את כל התבניות הקטנות (כשהן משומנות מעט) בעלי הבצק שרידדנו, ומניחים בתבנית גדולה.
  6. חוזרים לתערובת השקדים: צרים כדורים בגודל כדור פינג פונג בערך, ומניחים בכל תבנית כדור קטן (כך שיישאר להם מקום לתפוח). מפזרים במרכז העוגייה מעט סוכריות צבעוניות.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-30 דקות, עד שהכדורים מקבלים צבע זהוב.
  8. מקררים מעט, ובזהירות רבה מוציאים את העוגייה מהתבנית - מכים קלות בכפית על תחתית התבנית כשפני העוגייה מול כף היד. 
חזרה