|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט וולדורף
/ מרב ברזילי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
2 סלרי גדולים עם גבעולים גדולים ויפים |
4 תפוחי עץ, עדיף חמוצים |
1 כוס אגוזי מלך |
לרוטב איולי: |
1 ביצה בינונית |
1 כפית חרדל |
1 שן שום |
קמצוץ מלח |
1 כפית דבש |
מיץ מ-1 לימון |
1-1/2 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- חותכים את גבעולי הסלרי, שוטפים אותם וקוצצים לפיסות קטנות.
- חותכים את התפוחים לחתיכות קטנות.
- שמים בקערה את התפוחים, הסלרי והאגוזים.
- הרוטב: במערבל מזון שמים ביצה, שום, לימון, חרדל ודבש. טורפים במהירות גבוהה. מוסיפים באיטיות את שמן הזית בעוד המעבד עובד במהירות גבוהה רק עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מוסיפים רוטב לקערה לפי הטעם (אם נשאר רוטב אפשר לשמור במקרר ולהשתמש גם בסלטים אחרים).
| חזרה | | |