|
|
|
|
עוגת שמרים גבינה וצימוקים
/ מיקי שמו
|
חומרים (6 מנות)
|
לבצק שמרים: |
1/2 3 כוסות קמח |
1/2 כוס סוכר |
25 גרם שימרית |
1 ביצה מס' 1 |
1/4 כוס שמן |
1 כפית מלח |
25 גרם חמאה |
3/4 כוס חלב |
לקיפול: |
100 גרם חמאה + 1 כף קמח |
למלית גבינה וצימוקים: |
500 גרם גבינה כחושה 0% שומן |
1 כף גדושה קורנפלור |
3/4 כוס סוכר |
קורט ונילין או כפית תמצית וניל |
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון |
1 ביצה |
2 כפות צימוקים בהירים |
לזיגוג: |
1 ביצה טרופה |
אבקת סוכר, לקישוט |
אופן ההכנה |
- מעבדים יחד במעבד מזון את החומרים לבצק שמרים, במהירות איטית. לאחר כ-10 דק' לישה מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ-1/2 דקה. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק לעלה מלבני, כשהחלק הצר של המלבן פונה אלינו. מפזרים כף קמח על הבצק.
- מניחים את החמאה במרכזו של הבצק - בשליש האמצעי של הבצק. מקפלים את שליש הבצק העליו מעל החמאה, וכך גם עם השליש התחתון, כך שמתקבלת מעין מעטפה. מכניסים למקרר ל-6 שעות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 35X25 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
- מניחים במרכז המלבן ולאורך ערימה של מחצית ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
- מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30 דקות עד להזהבה.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.
| חזרה | | |