שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמרים גבינה וצימוקים / מיקי שמו


חומרים (6 מנות)
לבצק שמרים:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
25 גרם שימרית
1 ביצה מס' 1
1/4 כוס שמן
1 כפית מלח
25 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
לקיפול:
100 גרם חמאה + 1 כף קמח
למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה כחושה 0% שומן
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
קורט ונילין או כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
2 כפות צימוקים בהירים
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
  1. מעבדים יחד במעבד מזון את החומרים לבצק שמרים, במהירות איטית. לאחר כ-10 דק' לישה מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ-1/2 דקה. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מרדדים את הבצק לעלה מלבני, כשהחלק הצר של המלבן פונה אלינו. מפזרים כף קמח על הבצק.
  3. מניחים את החמאה במרכזו של הבצק - בשליש האמצעי של הבצק. מקפלים את שליש הבצק העליו מעל החמאה, וכך גם עם השליש התחתון, כך שמתקבלת מעין מעטפה. מכניסים למקרר ל-6 שעות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 35X25 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
  5. מניחים במרכז המלבן ולאורך ערימה של מחצית ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
  6. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30 דקות עד להזהבה.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.

 

חזרה