שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג מתנה / דניה ויינר

דג אפוי ועסיסי עם פרחי מרווה ועגבניות במעטפה עם יין וחמאה שיוצרים רוטב עדין


חומרים
כ-250 גרם פילה של דג לבן (בורי, מוסר, לוקוס)
2 כפות יין לבן
כף חמאה או כף שמן זית
2 עגבניות שרי פרוסות
1/2 שן שום קצוצה
4-5 עלי מרווה או פרחי מרווה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. פורסים נייר אפייה (הכי טוב נייר שעווה אם יש) ומניחים את נתח הדג באמצע הנייר.
  2. מניחים על הדג את כל מרכיבי המנה, עגבניות, שום, מרווה, מלח ופלפל. מפזרים חתיכות קטנות של חמאה ומעל הכל מזליפים את היין הלבן.
  3. סוגרים את הנייר כמו מתנה ומהדקים את הקצוות בעזרת שדכן, בדומה קצת לעטיפת מתנה. כל אחד יכול לבסס עצמו שיטה רק חשוב ליצור מעטפה לא קטנה מדי כדי להשאיר מקום לאדים.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 7-10 דקות.
  5. מגישים מייד ונזהרים מאוד כשפותחים את המתנה, זה חם!
  6. אם רוצים להכין את המנה מראש עדיף להשתמש בנייר אלומיניום כדי שהנוזלים לא יקרעו את נייר האפייה - הוא מאוד נוח אך פחות מרשים לערב חג.

 

חזרה