שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגה בחושה עם פירות אביביים / אורן בקר, השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

עוגה בחושה כשרה לפסח המשלבת בין בצק חמאתי ורך לבין פירות חמצמצים.


חומרים
לחלק א':
כ- 1.25 כוסות (250 גרם) סוכר
1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה
5 ביצים טרופות
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות
גרידה מלימון 1
1 כפית תמצית וניל
1.25 חבילות (250 גרם) חמאה
לחלק ב':
2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות
2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות
3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות
10 תותים טריים, חתוכים לרבעים
3 כפות סוכר
1 כף קינמון טחון
אופן ההכנה
  1. חלק א'- הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
  2. מוסיפים את הביצים הטרופות.
  3. מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
  5. חלק ב'- הרכבת העוגה: מרפדים את תבנית האפייה (תבנית בקוטר 26 ס"מ) בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
  6. על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים.
  7. מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
  8. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.

       

        טיפים:

  1. חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
  2. ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
  3. לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
  4. בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים 
חזרה