שלח להדפסה  
צמחוני

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרובית ברוטב לבן / תום סיוון

מתכון זה נוצר בהשראת כרובית בבשמל, אולם כל מרכיבי הרוטב טבעוניים. אפשר לאפות שלל ירקות ברוטב הלבן, אך לכבוד החג בחרנו בכרובית הלבנה, שתרכיב מנה עשירה, טעימה ויפה.


חומרים (6 מנות)
כרובית בינונית יפה (נקייה מכתמים, במידת האפשר)
6 כפות שמן קנולה או שמן אחר שטעמו אינו חזק
8 כפות קמח לבן
3 כוסות מים
2 כוסות שמנת סויה או חלב סויה לא מומתק (אפשר להמירן ב-2 כוסות מים נוספות)
2 כוסות פתיתי שמרי בירה
3 כפות טחינה גולמית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. חותכים את הכרובית לפרחים ומנקים אותה היטב מכתמים. שוטפים במסננת ומאדים לזמן קצר במסננת אידוי, או לחליפין מבשלים בישול קצר עד שהכרובית מתרככת מעט.
  2. הרוטב: על אש קטנה מחממים את השמן ומבליעים לתוך השמן החם את הקמח. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. יש להיזהר מאוד בשלבים אלו ולהימנע מחריכת הרביכה.
  3. מוסיפים את הנוזלים (המים והשמנת או חלב הסויה) בהדרגה: קודם רבע כוס, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה, מוסיפים חצי כוס נוספת, ומערבבים. אחרי שהוספנו 4 כוסות נוזלים מוסיפים את שמרי הבירה, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את שאר הנוזלים. בשלב זה הרביכה הלבנה מקבלת גוון מעט צהבהב וריח גבינתי משמרי הבירה.
  4. לאחר שהרביכה חלקה ומעט סמיכה מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים ומורידים מהאש.
  5. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית נאה, יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ-25 דקות. יש להקפיד לא למלא את התבנית עד הסוף אלא להשאיר לפחות סנטימטר אחד, למניעת גלישה.

 

חזרה