כרובית ברוטב לבן
/ תום סיוון
מתכון זה נוצר בהשראת כרובית בבשמל, אולם כל מרכיבי הרוטב טבעוניים. אפשר לאפות שלל ירקות ברוטב הלבן, אך לכבוד החג בחרנו בכרובית הלבנה, שתרכיב מנה עשירה, טעימה ויפה.
|
חומרים (6 מנות)
|
כרובית בינונית יפה (נקייה מכתמים, במידת האפשר) |
6 כפות שמן קנולה או שמן אחר שטעמו אינו חזק |
8 כפות קמח לבן |
3 כוסות מים |
2 כוסות שמנת סויה או חלב סויה לא מומתק (אפשר להמירן ב-2 כוסות מים נוספות) |
2 כוסות פתיתי שמרי בירה |
3 כפות טחינה גולמית |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- חותכים את הכרובית לפרחים ומנקים אותה היטב מכתמים. שוטפים במסננת ומאדים לזמן קצר במסננת אידוי, או לחליפין מבשלים בישול קצר עד שהכרובית מתרככת מעט.
- הרוטב: על אש קטנה מחממים את השמן ומבליעים לתוך השמן החם את הקמח. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים. יש להיזהר מאוד בשלבים אלו ולהימנע מחריכת הרביכה.
- מוסיפים את הנוזלים (המים והשמנת או חלב הסויה) בהדרגה: קודם רבע כוס, מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה, מוסיפים חצי כוס נוספת, ומערבבים. אחרי שהוספנו 4 כוסות נוזלים מוסיפים את שמרי הבירה, המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את שאר הנוזלים. בשלב זה הרביכה הלבנה מקבלת גוון מעט צהבהב וריח גבינתי משמרי הבירה.
- לאחר שהרביכה חלקה ומעט סמיכה מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים ומורידים מהאש.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית נאה, יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ-25 דקות. יש להקפיד לא למלא את התבנית עד הסוף אלא להשאיר לפחות סנטימטר אחד, למניעת גלישה.
|
חזרה |