|
|
|
|
בייגלה ביתי
/ תומר כבירי, "בישולים"
|
חומרים (1 יחידות)
|
190 מ"ל מים |
1 כפית (8 גרם) סוכר |
1 כף (9 גרם) שמרים טריים |
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח שטיבל 2 |
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח לבן |
10 גרם חמאה רכה |
קורט מלח |
ביצה טרופה |
שומשום |
מלח גס |
לסירופ: |
1 ליטר מים |
2 כוסות סוכר חום דביק |
אופן ההכנה |
- בקערה של המיקסר, בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את המים, הסוכר, והשמרים היטב עד להמסתם במים.
- לאחר מכן מוסיפים את הקמחים והחמאה ולשים בעזרת וו לישה במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים למשך דקה נוספת עד שהבצק אלסטי ונעים למגע.
- מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח למשך כ-30-40 דקות.
- מחלקים את הבצק לשבעה כדורים במשקל 75 גרם כל אחד. מניחים את כדורי הבצק למנוחה של 7 דקות מכוסים במגבת. יוצרים מכדורי הבצק גלילי נחש מקפלים לצורת בייגלה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- סירופ: מניחים בסיר את המים והסוכר ומבשלים עד לרתיחה.
- מניחים את הבייגלה במים המבעבעים לדקה ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- את הבייגלה הטבול מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 220 מעלות למשך 20 דקות.
גיוון: לבייגלה מקמח מלא משתמשים ב-340 גרם קמח מלא במקום הקמחים במתכון הרגיל. | חזרה | | |