|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגת אגסים בברנדי
/ נטלי לוין
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (2 תבניות אינגליש קייק)
|
לאגסים: |
4 אגסים בינוניים בשלים |
2 כפות סוכר חום |
1/4 כוס ברנדי |
לבלילת העוגה: |
כוס (200 גרם) סוכר לבן |
3 ביצים |
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה |
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן צמחי |
קורט מלח |
כפית תמצית וניל איכותית |
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן |
שקית (10 גרם) אבקת אפייה |
50 גרם שקדים טחונים |
מעט סוכר חום דמררה לפיזור מעל העוגה |
אופן ההכנה |
- אגסים: קולפים את האגסים, חותכים לקוביות בגודל 1X1, ומניחים בקערה בינונית.
- מוסיפים לקערה את הסוכר והברנדי ומערבבים היטב עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.
- מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
- העוגה: בקערה גדולה מניחים יחד סוכר וביצים וטורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה יחסית (2-3 דקות טריפה נמרצת).
- מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את השקדים הטחונים. בעזרת לקקן מקפלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות, מפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר חום.
- אופים את העוגות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
| חזרה | | |