שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אגסים בברנדי / נטלי לוין


חומרים (2 תבניות אינגליש קייק)
לאגסים:
4 אגסים בינוניים בשלים
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס ברנדי
לבלילת העוגה:
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3 ביצים
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן צמחי
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
50 גרם שקדים טחונים
מעט סוכר חום דמררה לפיזור מעל העוגה
אופן ההכנה
  1. אגסים: קולפים את האגסים, חותכים לקוביות בגודל 1X1, ומניחים בקערה בינונית.
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר והברנדי ומערבבים היטב עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.
  3. מניחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  4. העוגה: בקערה גדולה מניחים יחד סוכר וביצים וטורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה יחסית (2-3 דקות טריפה נמרצת).
  5. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  6. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את השקדים הטחונים. בעזרת לקקן מקפלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  7. מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות, מפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר חום.
  9. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  10. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

חזרה