שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שטרודל בצק עלים בפלפלים וגבינה בולגרית / תנובה


חומרים (8 מנות)
1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
2 בצלים, חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
2/3 גביע (כ-160 גרם) גבינה בולגרית, מפוררת
1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 חבילה (450 גרם) בצק עלים, מופשר
להברשה:
1 ביצה טרופה מעורבבת עם 2 כפות מים
אופן ההכנה
  1. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות. מצננים. מוסיפים למחבת את הגבינה הבולגרית ופתיתי הפרמזן, מתבלים בפלפל לבן ומערבבים בעדינות.
  2. על משטח עבודה פורשים את בצק העלים וחותכים 2 מלבנים בגודל 15X20 ס"מ.
  3. בעזרת כף מניחים לאורך הבצק את המילוי ומשאירים שוליים באורך 2 ס"מ. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים. שוזרים את שני הגלילים לצמה ומניחים בתבנית.
  4. מברישים בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות כ-50 דקות, עד להזהבה.

 

חזרה