|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
טירמיסו עם אייריש קרים
/ חן שוקרון
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (5 מנות)
|
1 כוס קפה חזק (2 כפיות גדושות אבקת קפה נמס ב-250 מ"ל מים רותחים) בטמפ' החדר |
כ-10-20 בישקוטים (תלוי במספר המנות) |
2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר |
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
1/4 כוס (60 מ"ל) אייריש קרים |
אבקת קקאו |
אופן ההכנה |
- מכינים את הקפה ומעבירים לקערה בינונית, מצננים לחלוטין.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב עד להטמעה.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה.
- מרכיבים את המנה: טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה בקפה (כשנייה-שתיים מכל צד), ומרפדים בהם את תחתית כלי ההגשה.
- יוצקים מעל את תערובת המסקרפונה עד לכמחצית מגובה הכלי. בוזקים אבקת קקאו וחוזרים על אותן הפעולות לשכבה נוספת - בישקוטים טבולים בקפה ותערובת מסקרפונה.
- שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה. בוזקים מעל אבקת קקאו ומגישים. הטירמיסו טוב ביותר ביום ההכנה או למחרת.
| חזרה | | |