שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירמיסו עם אייריש קרים / חן שוקרון


חומרים (5 מנות)
1 כוס קפה חזק (2 כפיות גדושות אבקת קפה נמס ב-250 מ"ל מים רותחים) בטמפ' החדר
כ-10-20 בישקוטים (תלוי במספר המנות)
2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) אייריש קרים
אבקת קקאו
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקפה ומעבירים לקערה בינונית, מצננים לחלוטין.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב עד להטמעה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה.
  4. מרכיבים את המנה: טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה בקפה (כשנייה-שתיים מכל צד), ומרפדים בהם את תחתית כלי ההגשה.
  5. יוצקים מעל את תערובת המסקרפונה עד לכמחצית מגובה הכלי. בוזקים אבקת קקאו וחוזרים על אותן הפעולות לשכבה נוספת - בישקוטים טבולים בקפה ותערובת מסקרפונה.
  6. שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה. בוזקים מעל אבקת קקאו ומגישים. הטירמיסו טוב ביותר ביום ההכנה או למחרת.

חזרה