שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת דובדבנים הפוכה / שי-לי ליפא

עוגה בחושה קלאסית עם פירות קיץ בתחתית שמתקרמלים להם יחד עם חמאה וסוכר חום ויוצרים סירופ מתקתק. בסיום האפייה הופכים את העוגה ומתקבלת עוגת פירות הפוכה, מה שנקרא - "רושם בקלות". אפשר להכין את העוגה עם משמשים, אפרסקים, תאנים, נקטרינות ושזיפים ותמיד אפשר להשתמש בפירות תשושים שעמדו יותר מדי זמן במקרר ולהצילם מגורל אכזר. בגרסת הדובדבנים אפשר לשלב גם מעט דובדבני אמרנה אבל זה כמובן לא חובה.

מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.


חומרים
25 גרם חמאה רכה
1/4 כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום
250 גרם דובדבנים חצויים ומגולענים
כף דובדבני אמרנה חצויים
לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.25 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ללא שוליים), מורחים את הנייר בחמאה הרכה ומפזרים את הסוכר החום. מסדרים את הדובדבנים בצפיפות עם הפנים כלפי מעלה. את דובדבני האמרנה שוזרים בין הדובדבנים הטריים.
  2. העוגה: מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת.
  4. יוצקים לתבנית מעל הפירות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי (מומלץ להניח נייר אפייה בתבנית מתחת לעוגה כיוון שלפעמים נוזלי הפירות עלולים לנזול).
  5. מצננים את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה.

 

חזרה