שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות מלוחות משיבולת שועל וגבינת עזים / שי-לי ליפא

מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה כמו שהם.


חומרים (40 יחידות)
לבצק:
1 גליל (200 גרם) גליל גבינת עזים, חתוך לקוביות
1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט)
1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)
1/2 כפית מלח
לציפוי:
1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)
אופן ההכנה
  1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
  2. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חד פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבניות.
  5. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
  6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

 

חזרה