פירה לפת וערמונים
/ טלי פרידמן
מתכון פשוט לפירה מלפת וערמונים שילווה מצוין תבשיל בשר או דגים אפויים.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ק"ג לפתות |
50 גרם ערמונים קלופים ומוכנים למאכל |
1 בצל שאלוט |
2 שיני שום |
50 גרם חמאה (או 1/4 כוס שמן זית) |
קורט מלח |
1 כפית סוכר חום לחידוד המתיקות |
אופן ההכנה |
- קולפים את הלפתות וחותכים לקוביות.
- מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומכניסים את קוביות הלפתות. מבשלים במשך 25-15 דקות על אש בינונית, עד להתרככותן (בודקים בעזרת נעיצת סכין)..
- מסננים את הלפתות ממי הבישול ומעבירים אותן למעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת מחית אחידה וחלקה.
|
חזרה |