שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירה לפת וערמונים / טלי פרידמן

מתכון פשוט לפירה מלפת וערמונים שילווה מצוין תבשיל בשר או דגים אפויים.


חומרים
1 ק"ג לפתות
50 גרם ערמונים קלופים ומוכנים למאכל
1 בצל שאלוט
2 שיני שום
50 גרם חמאה (או 1/4 כוס שמן זית)
קורט מלח
1 כפית סוכר חום לחידוד המתיקות
אופן ההכנה
  1. קולפים את הלפתות וחותכים לקוביות.
  2. מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומכניסים את קוביות הלפתות. מבשלים במשך 25-15 דקות על אש בינונית, עד להתרככותן (בודקים בעזרת נעיצת סכין)..
  3. מסננים את הלפתות ממי הבישול ומעבירים אותן למעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת מחית אחידה וחלקה.
חזרה