שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפודים לפסח / שמיל הולנד


חומרים
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 ביצים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 בצל יבש קטן קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמזלג הננעץ בהם יוצא בקלות.
  2. מסננים מיד מהמים ומניחים להתקרר ולהתייבש.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה.
  4. מבשלים את הביצים במשך 20 דקות על סף רתיחה.
  5. שוטפים היטב במים קרים ומקלפים.
  6. מגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה והביצים, מוסיפים את הבצל הקצוץ והבצל הירוק ומתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
  7. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. הסלט הוא תוכן מצוין לכריך מצות.

 

חזרה