שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגדי - עוגת וניל בחושה פשוטה / גדי המל

עוגת וניל בחושה פשוטה שילדים אוהבים מאוד. כדי שהעוגה תעלה גבוהה ויפה בתבנית עגולה מבלי לצנוח, עוטפים את העוגה בעיתון רטוב, קושרים סביב-סביב בעזרת חוט שפגט ומכניסים לתנור. העיתון מסייע לחימום אחיד של העוגה ומונע את נפילתה עם סיום האפייה.

מרכיבים לעוגה בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש.


חומרים
2 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפות שמן קנולה/תירס
1.5 כוסות חלב קר
200 מ"ל יוגורט 3% או כל יוגורט דל שומן
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפיה
1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
2 שקיקים סוכר וניל
לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן קנולה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.
  2. מקציפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
  3. מוסיפים שמן, חלב ויוגורט ומקציפים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. בקערה בינונית מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וסוכר וניל.
  5. מאחדים את שתי התערובות ומקציפים במהירות איטית, עד לאיחוד - ולא מעבר לכך.
  6. יוצקים לתבנית/תבניות, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
חזרה