מרק סלק
/ אמיר קרונברג, השף של מסעדת גדרה 26
מרק סלק נהדר שניתן להוסיף לתוכו קציצות קובה
|
חומרים
|
5 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לחצי ואז לפלחים (חצאי ירח) בעובי של 1 ס"מ |
5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי 3 ס"מ |
1 בצל גדול |
3 ליטר מים |
1 סלרי עלים, גבעולים ועלים קצוצים בנפרד |
2 כפות רסק עגבניות |
מיץ מ-1 לימון |
3 כפות סוכר |
1 כף מלח |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- מטגנים בסיר את הבצל, גזר, גבעולי הסלרי וסלק עד שהסלק מפריש נוזלים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים. מוסיפים את המים, סוכר ומתקנים תיבול. מבשלים שעה על אש בינונית ואז מוסיפים את עלי הסלרי ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
|
חזרה |