קובה מתוק
/ אמיר קרונברג, השף של מסעדת גדרה 26
כדורי קובה מתוקים המוגשים בתוך מרק פירות יער מתקתק
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
לבצק: |
500 גרם סולת |
200 גרם קמח |
100 גרם פירורי לחם |
100 גרם שקדים טחונים |
200 גרם מסקרפונה |
2 ביצים |
2 כפות סוכר |
למלית: |
300 גרם מסקרפונה |
50 גרם פיסטוק קצוץ |
50 גרם שקדים קצוצים |
2 כפות אמרטו |
גרידה מתפוז 1 |
סוכר וקינמון לפי הטעם |
למרק: |
1 ק"ג תערובת פירות יער |
200 גרם סוכר |
1/2 כוס יין לבן |
1 מקל וניל |
אופן ההכנה |
- מניחים את מרכיבי המרק בסיר ומבשלים כשעה. מוציאים חצי מכמות פירות יער, טוחנים ומוסיפים אותם חזרה. מקררים.
- לשים את מרכיבי הבצק יחד ומניחים למנוחה של שעה. ממלאים כמו קובה רגיל.
- מבשלים את הקובות במים רותחים כ-30 דקות, מקררים ומוסיפים למרק.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |