שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק לאקלר ולפחזניות / עומר מילר


חומרים
240 מ"ל מים
100 גרם חמאה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
160 גרם קמח
4 ביצים M
אופן ההכנה
  1. יוצקים לסיר את המים ומוסיפים את החמאה, סוכר והמלח, מבשלים תוך כדי ערבוב, ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב, עד שהתערובת חלקה. משאירים על האש כ-2 דק' שהתערובת נפרדת מהדפנות.
  3. מעבירים את התערות למיקסר עם וו גיטרה, מערבלים במהירות בינונית כ-2 דק' ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. התערובת מתפרקת ומתחברת שוב, (לא להיבהל).
  4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.
  5. מזליפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את התערובת בצורת עיגול לפחזניות, ובצורת פסים לאקלר.
  6. מומלץ להכניס להקפאה לשעה לפחות (לא חובה).
  7. מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דק' (עד שמזהיב). ב-5 דק' האחרונות של האפייה פותחים מעט את דלת התנור.
  8. מצננים מעט ומוסיפים את המילוי המתאים.
חזרה