|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
בצק לאקלר ולפחזניות
/ עומר מילר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
240 מ"ל מים |
100 גרם חמאה |
1/2 כפית סוכר |
1/4 כפית מלח |
160 גרם קמח |
4 ביצים M |
אופן ההכנה |
- יוצקים לסיר את המים ומוסיפים את החמאה, סוכר והמלח, מבשלים תוך כדי ערבוב, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב, עד שהתערובת חלקה. משאירים על האש כ-2 דק' שהתערובת נפרדת מהדפנות.
- מעבירים את התערות למיקסר עם וו גיטרה, מערבלים במהירות בינונית כ-2 דק' ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. התערובת מתפרקת ומתחברת שוב, (לא להיבהל).
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.
- מזליפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את התערובת בצורת עיגול לפחזניות, ובצורת פסים לאקלר.
- מומלץ להכניס להקפאה לשעה לפחות (לא חובה).
- מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דק' (עד שמזהיב). ב-5 דק' האחרונות של האפייה פותחים מעט את דלת התנור.
- מצננים מעט ומוסיפים את המילוי המתאים.
| חזרה | | |