|
|
|
|
תבשיל קציצות עם עגבניות ובצלים שרופים
/ סבינה ולדמן
|
חומרים (3 מנות)
|
6 קציצות |
5 עגבניות שלמות |
2 בצלים שלמים |
1 פלפל צ'ילי |
1/4 כוס שמן זית |
1 כפית בהרט |
1 כוס מים |
5 שיני שום מעוכות |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
להגשה: |
3 כפות לימון כבוש באיכות טובה |
4 כפות טחינה גולמית |
1 ג'בטה טרייה |
אופן ההכנה |
- מניחים את העגבניות על גריל לוהט.
- משמנים ומתבלים מעט את הבצל וצולים על הגריל.
- במקביל מחממים סיר רחב עם שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא משחים.
- מעבירים את הבצל והעגבניות לסיר, מוסיפים פלפל צ'ילי ומים. מועכים בעזרת כף עץ עד שנוצרת מחית. מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומביאים לרתיחה.
- צולים את הקציצות על הגריל כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים תיבול.
- מניחים חצי ג'בטה על צלחת הגשה ומעליה מניחים מנה גדושה של הקציצות עם הרוטב, מעל הכל מזלפים כף טחינה גולמית וכפית לימון כבוש. מגישים מייד.
| חזרה | | |