|
|
|
|
רוטב עגבניות לפיצה
/ מרב ברזילי
|
חומרים
|
לעגבניות צלויות: |
5 עגבניות חצויות |
שמן זית |
מלח |
סוכר |
עלי טימין |
לרוטב: |
10 עגבניות מיובשות לחות |
5 שיני שום |
10 עלי בזיליקום |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- מסדרים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה חצאי עגבניות טריות. בוזקים עליהן שמן זית, מלח, מעט סוכר ותימין. צולים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהעגבניות משחימות, כ-30 דקות.
- משרים את העגבניות המיובשות בכוס מים רותחים כ-30 דקות.
- טוחנים בבלנדר את העגבניות הצלויות והעגבניות המיובשות עם הנוזלים שלהן. מוסיפים את השום, עלי הבזיליקום ושמן הזית ומעבדים למרקם חלק.
| חזרה | | |