שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט סרטי זוקיני / מיכל וקסמן

ללא בישול יש לזוקיני איכות קריספית רעננה שמתאימה בול לסלט קיצי שמכינים בדקה. כמו בבישול ועוד יותר, הזוקיני חייב להיות סופר-טרי, מוצק, צעיר ועירני.


חומרים (2 מנות)
4 זוקיני מוצקים, מבריקים וטריים מאוד
חופן עלי נענע טריים, קצוצים
גרידה ומיץ מלימון צהוב ועסיסי
1 כף שמן זית + עוד קצת לזילוף בסוף
גבינת פטה מפוררת
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. חותכים מהזוקיני, בעזרת קולפן ירקות חד, סרטים דקיקים ורחבים.
  2. מוסיפים לימון, גרידת לימון, נענע קצוצה, מעט מלח (זכרו שהפטה מלוחה) ושמן זית. מערבבים בעדינות ובזהירות שסרטי הזוקיני לא ישברו. מסדרים בצלחות או בקעריות הגשה ומפזרים פטה מפוררת מעל, כמה שמתחשק.
  3. אפשר לייצר המון גיוונים סלט הזה: בזיליקום במקום נענע, גבינת עיזים במקום פטה, טבעות פלפל ירוק חריף, חופן צנוברים קלויים במחבת. הכל הולך.

 

חזרה