שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זוקיני ממולא בריקוטה ופרמזן / מיכל וקסמן

מנת קיץ מושלמת: לא כבדה ומאוד מספקת. שילוב פשוט של מעט חומרים שמייצרים ביחד טעם מפתיע בעוצמתו.


חומרים (2 מנות)
3 זוקיני ארוכים, דקים ומוצקים
150 גרם ריקוטה טריה
1/2 כוס דחוסה פרמזן, מגורר דק
4 עלי מרווה, קצוצים הכי קטן שאפשר
מחטים מענף קטן של רוזמרין, קצוצים הכי קטן שאפשר
2 כפות שמן זית
2 כפות פרורי לחם
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. חוצים את הזוקיני לאורכם ומרוקנים את הגרעינים בעדינות בעזרת כפית קטנה.
  2. בקערה שמים עלי מרווה ורוזמרין קצוצים, פרמזן מגורר, ריקוטה מפוררת ביד או במזלג, פירורי לחם, שמן זית ומלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. המילוי יוצא דחוס ודביק וזה בסדר.
  3. ממלאים את חצאי הזוקיני המרוקנים מגרעינים בתערובת הגבינות ומהדקים היטב.
  4. מסדרים בתבנית שמכילה אותם זה ליד זה בשכבה אחת. מזלפים על הכל שמן זית בנדיבות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך 15-10 דקות או עד שהזוקיני מתחיל להתרכך והמילוי משחים מעט.
  6. מגישים קר או פושר.

 

חזרה