|
|
|
|
פסטה עם עיגולי זוקיני
/ מיכל וקסמן
|
חומרים (2 מנות)
|
1/2 חבילה פסטה אורצ'ייטה או פסטה קצרה אחרת |
6 זוקיני דקים, טריים ומוצקים מאוד, פרוסים לפרוסות דקות |
1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה |
3 כפות שמן זית |
1 שן שום, פרוסה דק |
1 פלפל שאטה יבש קצוץ (אפשר יותר אם אוהבים ממש חריף) |
5-6 ענפים של תימין טרי, רק העלים |
להגשה: |
50 גרם פקורינו או פרמזן או 100 גרם פטה מפוררת |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מרתיחים מים לבישול הפסטה, ממליחים בנדיבות ומבשלים על פי הוראות היצרן.
- מחממים את השמן במחבת רחבה שתוכל להכיל את הזוקיני ואת הפסטה המבושלת.
- מטגנים את השום, הצ'ילי ופרוסות הקישואים, עד שהקישואים מתחילים להתרכך אבל נשארים נגיסים (אל-דנטה). מערבבים מדי פעם.
- מסננים את הפסטה המבושלת ושומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
- מוסיפים את הפסטה החמה למחבת עם הקישואים, משקים ב-1/4 כוס ממי הבישול ששמרתם בצד ומערבבים בעדינות.
- מחלקים לצלחות הגשה, מגררים פרמזן או פקורינו או מפזרים פטה. מגישים מיד.
| חזרה | | |