שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרובית בפאנקו / רותי קינן

כרובית מטוגנת בפירורי לחם יפניים ועשבי טיבול


חומרים (6 מנות)
1 כרובית טרייה, לבנה וצעירה, עם העלים (500-700 גרם)
מלח גס
3-4 כפות שמן זית
50 גרם פאנקו (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף טרגון טרי קצוץ או 1 כפית טרגון מיובש (לא הכרחי)
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. מסירים פרוסה מתחתית הכרובית ומשאירים אותה בשלמותה. שוטפים תחת מים קרים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול. ממליחים מעט ומניחים את הכרובית השלמה, עם החלק התחתון בתוך המים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות או עד שהחלק התחתון מתרכך במקצת.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) או את הגריל העליון בתנור. מוציאים את הכרובית, מסננים מהמים ומניחים על תבנית פיירקס או כלי חסין חום. מברישים את התפרחת בשמן זית ואופים כ-15 דקות או עד שהכרובית מזהיבה קלות. לחילופין, מניחים מתחת לגריל ל-5 דקות או עד שהתפרחת משחימה מעט.
  4. מחממים מעט את השמן במחבת. מוסיפים את הפאנקו ומטגנים תוך ערבוב עד שהפירורים מזהיבים קלות. מסירים מיד מהאש.
  5. זורים את הפאנקו המטוגן על הכרובית. מפזרים מלח גס, פלפל ועשבי תיבול, אם רוצים.

 

חזרה