|
|
|
|
פילה סלמון, פיסטוק וחמוציות בבצק עלים
/ דנה אלמוסני
|
חומרים
|
1 ק"ג פילה סלמון |
800 גרם בצק עלים |
100 גרם פיסטוק לא קלוי ולא מומלח, קלוף |
100 גרם חמוציות |
1/4 כוס סוכר חום |
1/3 כפית מלח |
6 שיני שום קצוצות גס |
1 ביצה טרופה |
אופן ההכנה |
- במחבת קולים מעט את הפיסטוקים, קוצצים גס ומניחים בצד.
- על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את הדג על הבצק, קרוב לשוליים של אחד הצדדים.
- מפזרים בצורה אחידה מעל הדג את הסוכר החום, מלח, שום, פיסטוקים וחמוציות.
- אוחזים בקצוות הבצק שאינם סמוכים לדג ומכסים אותו בבצק. צובטים את הקצוות לכל אורך הדג כך שנוצר כיס בצק סגור.
- מורחים את הבצק בביצה טרופה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות.
- מוציאים מהתנור, נותנים לדג לנוח כ-5-10 דקות ואז פורסים להגשה.
| חזרה | | |