שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בקר וכבש ברוטב יין ופירות יבשים / דנה אלמוסני


חומרים
5 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות
500 גרם בשר טחון
1 ק"ג כבש טחון (אפשר לוותר על בשר הכבש ולהשתמש במתכון ב-1.5 ק"ג בקר טחון + כ-60 גרם שומן כבש)
200 גרם אגוזי מלך
2 ביצים
3 כפות שיבולת שועל ("קוואקר")
מלח
1 כפית קינמון
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מגולענים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
3 מקלות קינמון
1 בקבוק יין מתוק ("ישן נושן")
כ-5 כפות שמן
אופן ההכנה
  1. בסיר מטגנים את הבצל לפחות שעה וחצי על אש נמוכה (עד שהוא מקורמל).
  2. קולים מעט את אגוזי המלך, מצננים וקוצצים גס.
  3. לוקחים כ-2 כפות מהבצל המטוגן ומכניסים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, כפית קינמון ומלח לפי הטעם.
  4. מוסיפים לקערה ביצים, חופן מאגוזי המלך ושיבולת השועל ומערבבים לעיסה אחידה.
  5. לסיר ובו הבצל מוסיפים את כל הפירות היבשים, מקלות הקינמון, אגוזי מלך, מעט מלח וקינמון, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר רתיחה יוצרים מהבשר קציצות ומניחים אותן בתוך הסיר.
  8. מבשלים כ-45 דקות עד שעה. מגישים עם אורז לבן.

חזרה