|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קציצות בקר וכבש ברוטב יין ופירות יבשים
/ דנה אלמוסני
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
5 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות |
500 גרם בשר טחון |
1 ק"ג כבש טחון (אפשר לוותר על בשר הכבש ולהשתמש במתכון ב-1.5 ק"ג בקר טחון + כ-60 גרם שומן כבש) |
200 גרם אגוזי מלך |
2 ביצים |
3 כפות שיבולת שועל ("קוואקר") |
מלח |
1 כפית קינמון |
200 גרם משמשים מיובשים |
200 גרם שזיפים מגולענים מיובשים |
100 גרם צימוקים בהירים |
3 מקלות קינמון |
1 בקבוק יין מתוק ("ישן נושן") |
כ-5 כפות שמן |
אופן ההכנה |
- בסיר מטגנים את הבצל לפחות שעה וחצי על אש נמוכה (עד שהוא מקורמל).
- קולים מעט את אגוזי המלך, מצננים וקוצצים גס.
- לוקחים כ-2 כפות מהבצל המטוגן ומכניסים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, כפית קינמון ומלח לפי הטעם.
- מוסיפים לקערה ביצים, חופן מאגוזי המלך ושיבולת השועל ומערבבים לעיסה אחידה.
- לסיר ובו הבצל מוסיפים את כל הפירות היבשים, מקלות הקינמון, אגוזי מלך, מעט מלח וקינמון, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה יוצרים מהבשר קציצות ומניחים אותן בתוך הסיר.
- מבשלים כ-45 דקות עד שעה. מגישים עם אורז לבן.
| חזרה | | |