שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב טלה ביתי / מיכל וקסמן


חומרים
1 ק"ג בשר טלה טחון פעם אחת עם הרבה שומן
1 צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה קטן
2 שיני שום קצוצות קטן מאוד
1 בצל קצוץ קטן מאוד
1/2 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית קינמון
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים. הדרך היחידה להבטיח שתתקבל תערובת מתובלת באופן אחיד היא ללוש ולערבב אותה בעזרת הידיים.
  2. כשהתערובת אחידה יוצרים ממנה קציצות פחוסות, לא גדולות. חשוב להדק היטב את הקציצות בידיים על מנת שלא יתפרקו בצלייה.
  3. מחממים היטב את הגריל או מחבת כבדה מברזל. משמנים מעט בשמן זית וצולים עד להשחמה משני הצדדים. מניחים את הקבב על הגריל או המחבת ומחכים בסבלנות שהצד הפונה כלפי האש ייצלה ויפרד בקלות מהרשת או מהמחבת. לא מנסים להפריד אותו לפני שנצלה ונסגר, כדי שלא יידבק ויתפרק הקבב. הופכים וצולים גם את הצד שני. לא כדאי לצלות יותר מדי כדי שלא יתייבש.
  4. מגישים חם עם טחינה ועגבניות שנצלו גם הן על הגריל או בתנור.

 

חזרה