שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי חצילים ברוטב עגבניות ובזיליקום פיקנטי / ברנע שלס


חומרים
לניוקי:
1 קילו תפו"א
1 כוס מלח גס
1 ביצה + חלמון
100 גרם קמח תפו"א
100 גרם קמח מצה
20 גרם מלח דק
2 חצילים גדולים קלויים, מקולפים
לרוטב:
4 עגבניות חלוטות ומקולפות, חתוכות לקוביות ללא הגרעינים
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
5 שיני שום פרוסות
צרור עלי בזיליקום מופרדים ושטופים
פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
שמן זית
אופן ההכנה
  1. הניוקי: מפזרים על תבנית אפייה את המלח גס ומניחים את התפו"א, אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות למשך שעה.
  2. מרוקנים את התפו"א מתוכנם ומועכים עד שלא נשארים גושים.
  3. מערבבים את כל החומרים: ביצה, חלמון, הקמחים והמלח עם התפו"א עד לקבלת גוש אחיד אשר ניתן לעבוד איתו. טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים ללא הקליפה ומוסיפים לתערובות. מחלקים לכדורים קטנים, מרדדים וקורצים לניוקי במידה הרצויה.
  4. מחממים סיר מים עם שתי כפות מלח, ברתיחה מכניסים את הניוקי. מוציאים כאשר הם צפים.
  5. הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ופלפל חריף ומטגנים על להבה נמוכה, מוסיפים את עלי הבזיליקום, העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הרסק והמים, מתבלים ומבשלים לעוד כ-10 דקות.
  6. מוסיפים את הניוקי ומגישים חם.

 

חזרה