שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ציר לובסטר / איל לביא


חומרים
שריון ורגליים של 2 לובסטרים טריים
1 גזר בינוני מקולף וחתוך לפרוסות עבות
1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות
גבעולים חתוכים גס מסלרי אמריקאי 1
4 ענפי תימין טרי
1 כף רסק עגבניות
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 פלפלון קאין מיובש
מעט שמן זית לטיגון
3 ליטרים מים קרים
אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית על להבה גדולה ומאדים את הירקות והתבלינים.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ומאדים דקה או שתיים נוספות. מוסיפים את הלובסטרים ומרסקים אותם בעזרת כף מעץ על מנת שיוציאו את טעמיהם בזמן הבישול.
  3. מוסיפים את המים הקרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לחום בינוני ומבשלים בבעבוע עדין למשך 45 דקות תוך כדי הסרת הקצף מפני הסיר בכף מחוררת.
  4. מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה חזקה כרבע שעה נוספת למיצוי הטעמים ולצמצום כמות הנוזלים לכדי כמחצית מהכמות המקורית (1/2 1 ליטר). מכבים את האש ומניחים לציר להתקרר היטב. מסננים את הציר, ניתן לשמרו בהקפאה עד השימוש.

 

חזרה