|
|
|
|
ציר לובסטר
/ איל לביא
|
חומרים
|
שריון ורגליים של 2 לובסטרים טריים |
1 גזר בינוני מקולף וחתוך לפרוסות עבות |
1 בצל גדול חתוך לחתיכות גדולות |
גבעולים חתוכים גס מסלרי אמריקאי 1 |
4 ענפי תימין טרי |
1 כף רסק עגבניות |
2 עלי דפנה |
3 גרגרי פלפל אנגלי |
1 פלפלון קאין מיובש |
מעט שמן זית לטיגון |
3 ליטרים מים קרים |
אופן ההכנה |
- מחממים את שמן הזית על להבה גדולה ומאדים את הירקות והתבלינים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומאדים דקה או שתיים נוספות. מוסיפים את הלובסטרים ומרסקים אותם בעזרת כף מעץ על מנת שיוציאו את טעמיהם בזמן הבישול.
- מוסיפים את המים הקרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לחום בינוני ומבשלים בבעבוע עדין למשך 45 דקות תוך כדי הסרת הקצף מפני הסיר בכף מחוררת.
- מגבירים את האש ומבשלים ברתיחה חזקה כרבע שעה נוספת למיצוי הטעמים ולצמצום כמות הנוזלים לכדי כמחצית מהכמות המקורית (1/2 1 ליטר). מכבים את האש ומניחים לציר להתקרר היטב. מסננים את הציר, ניתן לשמרו בהקפאה עד השימוש.
| חזרה | | |