חלה של שבת
/ שי-לי ליפא
חלה טעימה במיוחד לשבת שהסוד להצלחה הוא חמאה וביצה שהופכות את החלה לכמעט עוגה
|
חומרים (2 מנות)
|
1/2 שקית (25 גרם) שמרית |
3 כפות סוכר |
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים |
3.5 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל |
1 ביצה גדולה (L) |
1 כפית מלח |
50 גרם חמאה (או מחמאה) רכה חתוכה לקוביות |
לציפוי: |
1 ביצה טרופה עם כף מים |
שומשום או פרג |
אופן ההכנה |
- בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ומערבלים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס"מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה"כ 2 צמות).
- מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס"מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
- אופים 30-25 דקות, עד להזהבה עמוקה.
|
חזרה |