שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת פטל מפטל קפוא / יעל גרטי

ריבת פטל טעימה מפטל קפוא שיש להתחיל בהכנה לילה מראש, עם הפשרת הפטל.


חומרים (3 מנות)
1 ק"ג פטל קפוא
750 גרם (3/4 3 כוסות) סוכר לבן
מיץ מ-1 לימון גדול
1 כפית תמצית וניל איכותית (טהורה)
אופן ההכנה
  1. מפשירים פטל באריזתו המקורית, בתוך קופסת פלסטיק (כדי שהמיץ לא ייזל בעת ההפשרה) במקרר, למשך לילה.
  2. מעבירים את הפטל לסיר בינוני-גדול רחב, מוסיפים סוכר, מערבבים ומניחים בצד למשך שעה-שעתיים עד לילה שלם (בטמפ' החדר בחורף או במקרר בקיץ). מערבבים אקראית.
  3. מניחים במקפיא צלחת קטנה וכפית, עבור "מבחן הצלחת" (ראו הסבר בהמשך).
  4. מניחים את הסיר על אש גבוהה, ללא כיסוי.
  5. מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל לסיר ומערבבים.
  6. מביאים לרתיחה (תוך 8 דקות לערך), מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45-40 דקות נוספות, ללא כיסוי.
  7. מוציאים את הצלחת והכפית מהמקפיא, נוטלים מעט מן הריבה ומניחים על הצלחת. בעזרת הכפית הקפואה מעבירים קו במרכז כתם הריבה שעל הצלחת. אם גדות הריבה התאחדו, סימן שהריבה איננה מוכנה ויש להמשיך לבשלה עוד 10 דקות. אם גדות הריבה נותרו מופרדות, הריבה מוכנה. מסירים מן האש.
  8. מעקרים צנצנות: מניחים צנצנות (עמידות בחום) ומִכסים תואמים בקערה עמידה בחום. מכסים במים רותחים ומניחים בזהירות רבה בצד. כעבור 10 דקות שופכים את המים, בעזרת מגבת נוטלים צנצנת, מניחים על גבי צלחת ובעזרת מצקת ממלאים בה ריבה, עד קצותיה. ממלאים כך את יתר הצנצנות. בעזרת מגבת אוחזים בצנצנות, סוגרים היטב והופכים על צלחת. מניחים כך למשך יממה ומעבירים למקרר.
חזרה