שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק אפונה, אווז מעושן ונטיפים / רפי אהרונוביץ'


חומרים (6 מנות)
50 גרם חמאה
שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, קלופים וקצוצים דק מאוד
3 כוסות מרק עוף
2 כוסות מים
2 בצלים קצוצים דק
4 גזרים קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
400-500 גרם אפונה
פלפל שחור ומלח
150 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה
  1. מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את הגזר ואת השורשים ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות. חשוב להקפיד על חום נמוך יחסית על מנת שהחמאה לא תישרף.
  2. מוסיפים את האווז ומטגנים מספר דקות נוספות. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ואת הנוזלים כשהם רותחים כבר. בוחשים ומבשלים 10 דקות נוספות. משפרים תיבול.
  3. הנטיפים: בקערה קטנה מערבבים ביצה טריה וכ-3 כפות קמח רגיל. מוסיפים מעט מלח ובוחשים עד לקבלת בלילה סמיכה.
  4. כשהמרק רותח, כדקה לפני ההגשה, מטפטפים את הבלילה פנימה ובוחשים במהירות. מבשלים כ-2 דקות נוספות.
  5. אנחנו שיפרנו מרק זה עם מעט נענע קצוצה בסוף ו-2-3 טבעות של פלפל אדום חריף.
חזרה