|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קציצות אזוקי, גזר וערמונים
/ חן וינשטיין
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (24 קציצות)
|
4-5 גזרים מבושלים או מאודים עד לריכוך |
2 כוסות אזוקי מבושלת |
כ-10 (250 גרם) ערמונים, מבושלים ומקולפים (בישול של 40-50 דקות, את הערמונים חורצים בקצה כדי שיהיה קל לקלף, ומומלץ לבשל עם גבעול רוזמרין) |
2 כפות טחינה גולמית (עדיף מלאה) |
צרור פטרוזיליה |
1 בצל |
3 שיני שום |
1 כוס שיבולת שועל |
2 כפות נבט חיטה |
קורט כמון |
מלח ופלפל לפי הטעם |
4 עגבניות מיובשות שהושרו במעט מים חמים (לא חובה) |
אם התערובת לא מספיק מגובשת, אפשר להוסיף כמה כפות קמח |
אופן ההכנה |
- מערבבים יחד את כל המרכיבים וטוחנים את התערובת במעבד מזון.
- בידיים רטובות, יוצרים קציצות (מגלגלים כדור בגודל שזיף ושוטחים אותו קלות).
- מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כ-25 דקות בחום של 160 מעלות.
- מומלץ להגיש עם לימון.
| חזרה | | |