שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת אזוקי, גריסים, ירקות שורש ודלועים / חן וינשטיין


חומרים (6 מנות)
3 כפות שמן בכבישה קרה, עדיף שומשום
2 בצלים חתוכים ל-6 חלקים
4 גזרים חתוכים גס
2 זוקיני חתוכים גס
2 בטטות חתוכות גס
שורש סלרי קלוף וחתוך גס לחתיכות גדולות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
חתיכת ג'ינג'ר באורך כ-2 ס"מ
חתיכת דלעת (או דלעת ערמונים)
1 סלק גדול (או שניים קטנים)
3 כוסות אזוקי אחרי השריה
1 כוס גריסים שהושרו שעה לפחות וסוננו
4-5 ענפי טימין
כפית רוזמרין קצוץ
1 כף רסק עגבניות
כף סילאן (דבש תמרים)
2 כפות רוטב סויה
1 ראש שום חצוי
כמון, לפי הטעם
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד, רצוי מברזל יצוק, כזה שאפשר להכניס לתנור אחר-כך, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל.
  2. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד 10 דקות או עד הזהבה חלקית של הירקות.
  3. מוסיפים את האזוקי, הגריסים, הטימין והרוזמרין, מערבבים קצת ומכסים במים פושרים.
  4. מגבירים את האש וכשהמים מבעבעים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן והסויה וגם את השום.
  5. ממשיכים לבשל עד לריכוך האזוקי, כ-40 דקות. את המלח מוסיפים, אם צריך, בשלב הזה.
  6. מעבירים לתנור ואופים בטמפרטורה של 120מעלות ל-4 שעות לפחות.

חזרה