|
|
|
|
מרק קרם חצילים
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
2 (כ-750 גרם) חצילים בינוניים |
2 (350 גרם) תפוחי אדמה |
1 בצל גדול, קצוץ |
2 כפות שמן זית |
2 שיני שום כתושות |
מלח, פלפל |
5 כוסות ציר עוף או מים |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
לקישוט: |
1 כף שמן זית |
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה |
אופן ההכנה |
- קולים את החצילים מתחת לגריל או על אש פתוחה עד שהם מתרככים. מצננים מעט ומוציאים את הציפה ("בשר" הירק).
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
- בסיר בינוני מטגנים בשמן את הבצל, על להבה נמוכה, עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי בחישה למשך עוד דקה.
- מוסיפים את ציפת החצילים ומערבבים. מאדים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך 2-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים בציר או במים. מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מצננים מעט ומעבדים את המרק למחית במעבד מזון או בבלנדר. מתקנים את התיבול ומוסיפים עוד מים, אם המרק סמיך מדי. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- מוזגים מהמרק לצלחות. מערבבים את השמן עם הפפריקה ומזלפים מעט ממנו על פני כל מנה.
| חזרה | | |