שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם חצילים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
2 (כ-750 גרם) חצילים בינוניים
2 (350 גרם) תפוחי אדמה
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
5 כוסות ציר עוף או מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לקישוט:
1 כף שמן זית
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
אופן ההכנה
  1. קולים את החצילים מתחת לגריל או על אש פתוחה עד שהם מתרככים. מצננים מעט ומוציאים את הציפה ("בשר" הירק).
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  3. בסיר בינוני מטגנים בשמן את הבצל, על להבה נמוכה, עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי בחישה למשך עוד דקה.
  4. מוסיפים את ציפת החצילים ומערבבים. מאדים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך 2-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים בציר או במים. מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
  6. מצננים מעט ומעבדים את המרק למחית במעבד מזון או בבלנדר. מתקנים את התיבול ומוסיפים עוד מים, אם המרק סמיך מדי. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  7. מוזגים מהמרק לצלחות. מערבבים את השמן עם הפפריקה ומזלפים מעט ממנו על פני כל מנה.

 

חזרה